DOM
PrintEmail

Le Origini Peru


Sposób palenia kawy
czekoladowy
orzechowy
Dedykowana do urządzeń
Ekspres ciśnieniowy kolbowy
Kafetiera
Moc i smak kawy
intensywna
łagodna

Kawa palona mielona organiczna w jednoporcjowej kapsułce.

W mikroklimacie peruwiańskich wyżyn powstaje 100% Arabika, organiczna, bogata w karmelowe oraz czekoladowe aromaty.

Kawa należy do grupy tzw. "single orgin", to oznacza, że nazwa wskazuje na miejsce pochodzenia ziaren użytych do jej produkcji. To, że ziarna pochodzą z danego rejonu świata ma wpływ na bukiet smakowy danej mieszanki.

Intensywność: 9

Sposób palenia: Jasno palona

Kapsułki kompatybilne z ekspresami Nespresso®

Certyfikat RFA (Rainforest Alliance)

Produkt BIO

IT-BIO-004

Rolnictwo spoza UE

10szt. x 5,1g

Nie każde opakowanie biodegradowalne jest kompostowalne, ale wszystkie kompostowalne są biodegradowalne.
Co to oznacza, że kapsułki są kompostowalne?

Materiały takie jak biodegradowalne polimery nie szkodzą naszej planecie, ponieważ ulegają depolimeryzacji w procesie kompostowania, poprzez naturalnie występujące działanie mikroorganizmów w określonym czasie.
Procesy biologiczne podczas kompostowania wytwarzają CO2, wodę, związki nieorganiczne i biomasę bez pozostałości zanieczyszczeń i innych toksycznych substancji.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.